"Ministri zdravlja u regionu da se solidarišu"

Ministarka zdravlja CG dr Jelena Borovinić Bojović kaže da očekuje da se ministri zdravlja u regionu konsoliduju i međusobno maksimalno solidarišu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Deposit/xload
Foto: Deposit/xload

"Postoji, konačna odluka je donešena. Crna Gora ima otvorene granice, dakle, granice bezuslovno prolaze svi najbliži susedi, svi direktni susedi države Crne Gore, među kojima, naravno, i Srbija, tako da turisti iz države Srbije su dobrodošli, i mi očekujemo da će nas letos posetiti."

"Smatram da je Ministarstvo zdravlja Crne Gore, kao i druga ministarstva zdravlja u regionu i šire u ovom trenutku pod posebnim fokusom i da je sasvim očekivano da se upravo ova ministarstva, odnosno ministri zdravlja, između sebe maksimalno konsoliduju, solidarišu i zajednički probaju da reše jedan veliki, vanserijski problem koji je zadesio celi svet, i svaku pa i najmanju zemlju na planeti, tako da upravo moja poseta državi Srbiji, odnosno ministru, gospodinu Lončaru, bila je posvećena borbi protiv kovida i rešavanju kovid krize", rekla je ona.

Kako napominje, jedan od osnovnih elemenata posete bile su vakcine, odnosno nabavka iz Srbije, iz novih postrojenja u kojima će se one proizvoditi u Srbiji.

"Nismo se bavili samo problemima u vezi sa kovidom, već i drugim problemima u domenu zdravlja koji svakako zahtevaju dobru regionalnu saradnju", rekla je
ministarka Borovinić Bojović za Demostat.

Tokom posete Srbiji srela se sa premijerkom Anom Brnabić, a taj razgovor je, kako kaže, bio veoma konstruktivan.

"Takođe smo postigli jedan viši nivo saradnje između dve države, što tako i treba da bude. I svakako regionalna saradnja nam je od posebnog značaja. Saglasili smo se da je regionalna saradnja ključ uspeha", napomenula je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu