"Sad smo svetski divovi"

Predsednik Turske Erdogan kaže da njegova država prvi put u svojoj istoriji izvozi borbene bespilotne letelice jednoj članici EU i NATO-a.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.05.2021.

19:21

Foto: Epa / TOLGA BOZOGLU

"Prvi put u istoriji Turska izvozi bespilotne letelice članici NATO-a i Evropske unije" rekao je Redžep Tajip Erdogan komentarišući izvoz borbenih bespilotnih letelica "bajraktar TB2" Poljskoj, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa poljskim predsednikom Andžejom Sebastijanom Dudom.

Erdogan je dodao da je Turska u poslednjih 19 godina značajnim koracima u odbrambenoj industriji ušla među svetske divove u ovoj oblasti.

Turski predsednik je kazao i da u okviru NATO misija vazdušnog nadzora Turska uskoro šalje avione F-16 u Poljsku.

Erdogan je pozdravio odluku Poljske da pošalje pomorsku patrolnu letelicu i vojnu misiju u bazu Indžirlik u sklopu NATO-ovih mera osiguranja prilagođenih Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: