Stanari u strahu: Migrante pronalaze na svojim balkonima

Građani Bihaća izrazili su nezadovoljstvo okupljanjem zbog problema sa velikim brojem migranata koji godinama borave u nedovršenom objektu Doma penzionera.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Stanari zgrada u Bihaću, koji žive u neposrednoj blizini nedovršenog objekta Doma penzionera u tom gradu su u subotu rekli da su u svakodnevnom strahu za ličnu bezbednost i da su često svedoci fizičkih obračuna migranata, ali da su učestale i krađe i provale u njihovu imovinu, prenose mediji.

Oni ističu da migranti obilaze i stanove u zgradama i okolne kuće i proveravaju da li neko boravi u njima.

"Čovek je četiri puta izbacivao migrante sa svoga balkona i na kraju je bio primoran da ga zazida. Bezbroj puta smo upozoravali nadležne institucije, ali uzalud. Sada ih preko tri stotine boravi u Domu penzionera", rekao je jedan od stanara.

Iako su pripadnici policije USK u proteklom periodu nekoliko puta prisilno iseljavali migrante iz Doma penzionera, oni su se ponovo vraćali.

Ta zgrada je, uz još nekoliko napuštenih i devastiranih objekata u Bihaću, u poslednje četiri godine postala privremeni dom za migrante koji pokušavaju da se dokopaju hrvatske teritorije.

U policiji kažu da je u ovom trenutku najveći problem njihov smeštaj, pošto su kapaciteti svih prihvatnih centara u kojima oni borave prebukirani.

Trenutno u tim centrima boravi oko 2.500 migranata, a procene su da ih isto toliko nema rešeno pitanje smeštaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu