"Moramo proširiti ovo, sledeće godine biće pakao"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio Institut za virusologiju i serume "Torlak", gde je uručio vakcine za Republiku Srpsku.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Screenshot Tanjug/Live/Youtube
Screenshot Tanjug/Live/Youtube

RS je dobila vakcine Astrazeneke, i to 10.000 doza.

Donaciju je preuzeo predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, koji je s Vučićem, ali i s ministrom zdravlja Srbije, u poseti "Torlaku".

Na početeku posete zaposleni su predsedniku pokazali plan "Torlaka", odnosno šta se i u kom delu te nacionalne ustanove radi, a Vučić je izjavio da je to veoma važno za sve građane Srbije i da je neophodno da Srbija uloži više novca kako bi se kapaciteti "Torlaka" proširili.

"Moramo proširiti ovo", rekao je on i saradnicima poručio da na sutrašnji sastanak u Predsedništvu pozovu dve osobe iz "Torlaka" koje bi mogle da zatraže novac za "Torlak".

"Nije problem u novcu, zdravstvo je jedan od četiri stuba moći države i sve što treba da se uradi je ulaganje u to. To je najvažnije. Već sada vam kažu - biće pakao sledeće godine nabaviti vakcine protiv gripa, i ja sam to čak čuo", kazao je Vučić.

On je potom predsedniku RS Miloradu Dodiku pokazao komponentu jedan ruske vakcine sputnjik V, a zatim je upitao da li sme da uzme jednu da je ponese za uspomenu u kabinet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu