Milo Đukanović: Katastrofa

Podgorica -- Crna Gora najdalje je odmakla u procesu evropeizacije i da sada ostane van koloseka bila bi katastrofa, saopštio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Izvor: RTCG
Podeli
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Pročitajte još:

"Pola Crne Gore ne spava, ruka pravde je počela da deluje"

Odgovarajući na pitanja novinara iz regiona, na Petom novinarskom forumu, Đukanović je kazao i da smatra da je politika građanske države, multietničke demokratije i evropskog sistema vrednosti počela ozbiljno da pušta korene u Crnoj Gori.

Prevazilaženje podela u državi jeste izazov, ali put za njihovo savladavanje treba tražiti ne odričući se antifašizma, jer bi to značilo "odreknuti se sebe", saopštio je Đukanović.

"Odricanje od antifašizma je zapravo odricanje Crne Gore od sebe same. Ja tako doživljavam, to nam preporučuju oni koji žele da se Crna Gora i finalno odrekne svog identiteta", kazao je Đukanović.

Istakao je da je antifašizam najvrednija karika crnogorskog identiteta.

"Ubeđen sam da će Crna Gora ostati veoma postojano privržena vrednostima antifašizma i da će pod tim antifašizmom tretirati sve one izazove ovog vremena. Mi kada danas govorimo o antifašizmu, to je borba protiv svakog oblika diskriminacije u našem društvu", rekao je Đukanović.

Uveren je da smo veoma odlučni da odbranimo vrednosti antifašizma i očuvamo građansku Crnu Goru.

Dodao je da nema velikih dilema za inteligentne politike, već za inteligentne ljude

"Nisam apologeta Evrope, vidim evopske slabosti, ali apsolutno znam da postoji jedna mnogo lošija solucija od svih slabosti koje danas vidimo u Evropi, a to je ostati i dalje van evropskog koloseka, to je katastrofa za sve nas. Nažalost, to se još nije dovoljno razumelo u našem regionu, zbog toga imamo podele", rekao je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 192 idi na stranu