Ministar prosvete: Nije alarmantno

Beograd -- Situacija u školama, kada je reč o broju zaraženih koronavirusom, nije alarmantna, izjavio je danas ministar prosvete Branko Ružić.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/Sava Radovanović
Tanjug/Sava Radovanović

On je istakao da broj zaraženih učenika ne prelazi 0,5 odsto od ukupnog broja đaka, a broj zaraženih nastavnika ne prelazi jedan odsto od ukupnog broja.

Ružić je, nakon obilaska Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, rekao da je do sada vakcinisano 36.000 prosvetnih radnika, koji su među prioritetima u imunizaciji.

On je naveo da i da se na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba razgovaralo o epidemiološkoj situaciji u srednjim školama i da li u njima treba pojačati nadzor. "Nema utemeljenja da je obrazovni sistem mesto širenja virusa korona", rekao je Ružić.

Govoreći o trenutnim žarištinma u Srbiji, Ružić je naveo da lokalni krizni štabovi mogu da se obrate školskim upravama (Ministarstvu prosvete), te da se lokalno pređe na onlajn nastavu.

"U Kuli je odobreno da do 5. marta nastava u svim školama bude na daljinu, dok su se u Vranju u ponedeljak vratili u običajen sistem rada", rekao je Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 238 idi na stranu