Sreda, 17.02.2021.

16:21

Poništena odluka Donalda Trampa - SAD šalju 200 miliona dolara

SAD će Svetskoj zdravstvenoj organizaciji poslati uplatu od preko 200 miliona dolara do kraja februara, najavio je državni sekretar Entoni Blinken.

Izvor: B92, Sputnjik

Poništena odluka Donalda Trampa - SAD šalju 200 miliona dolara
Foto: Shutterstok/Naresh777

"Ovo je ključni korak napred u ispunjavanju naših finansijskih obaveza kao članice SZO i odražava našu obnovljenu posvećenost osiguravanju potrebne podrške SZO za vođenje globalnog odgovora na pandemiju", rekao je Blinken govoreći u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

"SAD veruju da su multilateralizam, UN i SZO od suštinske važnosti, ne samo kao efikasan međunarodni zdravstveni i humanitarni odgovor na kovid 19, već i za izgradnju jačih globalnih zdravstvenih kapaciteta i bezbednosti za budućnost", rekao je Blinken.

Blinken je istakao da to odražava i obnovljenu posvećenost da SAD obezbede podršku potrebnu za upravljanje krizom nastalom zbog pandemije koronavirusa.

Sjedinjene Države, koje su dugi niz godina bile najveći donator Svetske zdravstvene organizacije, napustile su SZO prošle godine, za vreme mandata Donalda Trampa. Američki predsednik Džo Bajden povukao je odluku o povlačenju SAD iz SZO prošlog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: