Seljaci u Indiji ne odustaju od protesta: "Uništiće nas"

Indijski seljaci koji su danas protestovali protiv novog zakona, odbili su vladinu ponudu da prvo odblokiraju saobraćajnice, a onda da sednu i razgovaraju.

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2020.

14:33

Seljaci u Indiji ne odustaju od protesta:
Foto: EPA-EFE/RAJAT GUPTA

Indijski seljaci smatraju da će ih novi zakon finansijski uništiti.

Na hiljade seljaka će, kako su saopštili, nastaviti da kampuje na autoputevima u državama Pendžab i Harjana, dok se tri nova zakona o poljoprivredi ne povuku.

Poljoprivrednici kažu da bi zakoni mogli da dovedu do toga da vlada prestane da kupuje žito po dogovorenim cenama, čime bi profidirale korporacije, koje bi jeftino otkupile njihove useve, preneo je AP.

Vlada kaže da zakoni donose "dugo čekanu reformu poljoprivrede koja će dozvoliti seljaci slobodno tržiste i poveća im produkciju kroz privatne investicije".

"Ove reforme su potrebne ne samo da bi se naši poljoprivrednici oslobodili postojećih problema, već im otvara nove prilike", rekao je danas premijer Indije.

Seljaci su se često žalili da ih je vlada ignorisala i često su izlazili na ulice tražeći bolje cene za njihove useve i sisteme za navodnjavanje tokom sušnih sezona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: