"EU će ostati uz Zapadni Balkan i u drugom talasu pandemije"

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji kaže da će EU ostati uz Zapadni Balkan i u drugom talasu pandemije kovida 19.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.11.2020.

12:40

Foto: Deposit/lightsource

"Bili smo uz region tokom prvog talasa i odmah smo im poslali pomoć u vidu medicinske opreme i podrške ekonomiji. Vidimo da drugi talas dolazi i moramo da se pripremimo da im pomognemo ukoliko to bude potrebno", rekao je Varhelji.

On je tokom video-konfrencije "Zapadni Balkan nakon 2020: Postupci i odluke u vreme pandemije" ponovio da je za Evropsku komisiju Zapadni Balkan i njegova budućnost u EU "prioritet od počeka mandata", što je, kako kaže, u interesu i regiona i EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: