Jerevan optužuje Baku za pogibiju još jednog civila

Jedan civil je poginuo, a nekoliko ih je ranjeno u azerbejdžanskom granatiranju grada Šuši u Nagorno-Karabahu, saopštio je jermenski informacioni centar.

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2020.

11:30

Jerevan optužuje Baku za pogibiju još jednog civila
EPA/Davit Ghahramanyan / Armenian Fo

U saopštenju se navodi da azerbejdžanske snage u napadu koriste višestruke raketne bacače "smerč" .

Jerevan je saopštio da su azerbejdžanske snage raketirale i glavni grad Nagorno-Karabaha Stepanakert, prenosi Tas s.

Azerbejdžansko Ministarstvo saopštilo je ranije danas da je u poslednja 24 sata jermenska strana kršila prekid vatre dogovoren u Vašingtonu 25. oktobra, granatirajući pozicije azerbejdžanske vojske.

Ministri spoljnih poslova saglasili su se 25. oktobra na sastanku sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom o prekidu vatre, koji je stupio na snagu sledećeg dana, ali su odmah počele međusobne optužbe za njegovo kršenje.

Obnovljeni sukobi dve strane oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: