Sreda, 14.10.2020.

19:37

U komšiluku maske obavezne i na otvorenom

U Kantonu Sarajevo od sutra će, zbog povećanja broja novozaraženih koronavirusom, biti obavezne maske i na otvorenom.

Izvor: Tanjug

U komšiluku maske obavezne i na otvorenom
Getty Images/Al Bello

Kazne za nenošenje maski će biti 500 konvertibilnih maraka (250 evra), a za sprovođenje ove naredbe je zadužena Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Propisno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa je obavezno u zatvorenom i u otvorenom prostoru za sve, osim sportista na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozača na biciklu, električnom romobilu i motociklu, kao i druge izuzetke.

Naredba stupa na snagu od sutra i važiće do 31. decembra.

Krizni štab Ministarstva zdravlja Kantona Sarajevo će i dalje sagledavati kompletnu epidemiološku situaciju u kantonu i na osnovu toga preduzimati dalje mere.

Na osnovu analize 421 uzorka, prikupljenog u periodu od 11. do 13. oktobra, u Kantonu Sarajevo je potvrđena 81 novozaražena osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

17 h

Podeli: