Milanović o statusu Hrvata u BiH: Dosta je bilo

Predsednik Zoran Milanović izjavio je danas u Omišu da Hrvatska ima načina da se na miran, uporan način izbori za ono što njenom narodu u BiH pripada.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.10.2020.

15:48

Milanović o statusu Hrvata u BiH: Dosta je bilo

A kako je dodao - "ako hoćete i bezobrazan način".

Komentarišući izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odbio njegov poziv da dođe u Hrvatsku, Milanović je rekao da je Izetbegović "nekozistentan", jer je otišao kod hrvatskog premijera.

Drago mu je, dodao je, da je Izetbegović otišao kod Andreja Plenkovića, kao što mu je bilo drago kada je to učinio i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

"Zemlja stagnira i kad mi neko kaže da će BiH ući u NATO - imam problem da u NATO ulazi država koja je tako neusklađena. U ovakvoj situaciji stavljaš na leđa saveznika za kojeg moraš odgovarati, a on nije u stanju da izvrši obaveze", kaže Milanović, uz opasku da mu se čini da Izetbegović više gleda prema Ankari.

"Ali i Ankara je u NATO-u, barem još uvek", zakjučio je Milanović, prenela je zagrebačka televizija N1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: