Rusija pred sankcijama: SAD planiraju mere protiv instituta koji je napravio vakcinu za kovid 19

SAD planiraju da uvedu sankcije protiv pet ruskih naučno-istraživačkih instituta.

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2020.

17:35

Rusija pred sankcijama: SAD planiraju mere protiv instituta koji je napravio vakcinu za kovid 19
Ilustracija: Getty Images/ pool

Sankcije će obuhvatiti i institut Ministarstva odbrane Rusije koji je učestvovao u razvoju vakcine protiv koronavirusa.

SAD sumnjaju da ruski instituti, koje su uvrstili na svoju listu, "rade na hemijskom i biološkom oružju“.

Dokument Biroa za industriju i bezbednost pri Ministarstvu trgovine SAD nalazi se na sajtu Federalnog registra i trenutno je neobjavljen, odnosno u fazi je uvida javnosti.

Na sankcionom spisku našli su se 33. Centralni naučno-istraživački institut Ministarstva odbrane Rusije, 48. Centralni naučno-istraživački institut u Kirovu, 48. Centralni naučno-istraživački institut u Sergijevom Posadu, 48. Centralni naučno-istraživački institut u Jekaterinburgu i moskovski Državni centralni naučno-istraživački institut za organsku hemiju i tehnologiju.

Podsetimo, Rusija je 11. avgusta prva na svetu registrovala vakcinu protiv koronavirusa. Vakcinu su napravili centar „Gamalej“ i Ministarstvo odbrane Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: