Hrvatska rezervisala milion i po doza vakcine za koronavirus

Ministar zdravstva Vili Beroš kažeda je Hrvatska na evropskom nivou potpisala predugovor, kojim je rezervisala oko milion i po doza vakcine za koronavirus.

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2020.

23:30

Hrvatska rezervisala milion i po doza vakcine za koronavirus
Foto: depositphotos/samwordley@gmail.com

"Postoji nekoliko velikih inicijativa, za sada su dve najveće, od kojih je jedna na evropskom nivou, koje s različitim proizvođačima vakcina koji su u ovom trenutku otišli najdalje u njegovom ispitivanju, potpisuju predugovore. Na evropskom nivou, Hrvatska je potpisala jedan takav ugovor, gde smo rezervsali oko milion i po doza te nove vakcine. To sam potpisao pre dva dana", rekao je Beroš.

On je za HRT kazao da postoji još jedna globalna inicijativa za koju još nisu sigurni treba li da joj se priključe, a i svi predugovori imaju financijske akontacije.

"Novac nije problem kada se pojavi nova vakcina koja je relevantna, a do tada imamo dosta vremena i ispitivanja", zaključuje je on.

Kaže da bi vole da bude optimista, ali da nije siguran za koliko brzo će vakcina doći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: