U eksploziji na pijaci u Siriji poginulo osmoro, 19 ranjeno

U detonaciji eksplozivne naprave na pijaci u sirijskom gradu Ras al Ajnu, smeštenom na granici između Sirije i Turske, poginulo je osam ljudi, a 19 je ranjeno.

Izvor: B92

Nedelja, 26.07.2020.

14:35

U eksploziji na pijaci u Siriji poginulo osmoro, 19 ranjeno

Informacije su saopštile su sirijska državna novinska agencija SANA i jedna organizacija za zaštitu ljudskih prava.

Prema izveštaju agencije, u pitanju je bila eksplozija automobila-bombe, dok Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Velikoj Britaniji, tvrdi da se radilo o motociklu na koji je bio postavljen eksploziv, kao i da su među poginulima jedna žena i jedno dete, a da su neki od ranjenih u kritičnom stanju.

Pogranični grad je pod kontrolom snaga sirijske opozicije, koje podržava Turska.

Kao i mnogo puta do sada posle sličnih incidenata, ministarstvo odbrane Turske odgovornost za ovaj napad pripisalo je kurdskim pobunjenicima, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: