"Hermetički zatvoriti granice, oni su ogromna pretnja, deportujte ih..."

Banjaluka -- Republika Srpska je zainteresovana za hermetičko zatvaranje granica za migrante i njihovu hitnu deportaciju iz Bosne i Hercegovine, poručio Dodik.

Izvor: Tanjug
Podeli
Sarajevo / EPA-EFE/ FEHIM DEMIR
Sarajevo / EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

Član državnog Predsedništva Milorad Dodik je istakao da entitetskoj policiji treba dati još veća ovlašćenja kako bi mogla da se "brani od migranata".

Dodik je rekao da je RS u sredu mogla da ima tragičnu situaciju da je neko od policajaca stradao u Klašnicama kod Banjaluke prilikom potrage za grupom migranata i naglasio da ovaj entitet to sebi ne sme dopustiti.

Podsetio je da godinama govori da su migranti ogromna bezbednosna pretnja, preneo je sinoć N1 pozivajući se na Srnu.

U svakom slučaju, istakao je Dodik, Republika Srpska ostaje privržena politici koju je ranije utvrdila, a to je da nema zadržavanja migranata na njenoj teritoriji.

"Svi pokušaji iz BiH, pre svega, iz Sarajeva, pa čak i sa Zapada da se migranti ravnomerno rasporede po celoj BiH neće proći. U Republici Srpskoj se neće praviti stacionari, niti će se zadržavati migranti. RS je zainteresovan za hermetičko zatvaranje granica za migrante i njihovu hitnu deportaciju iz BiH", poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 158 idi na stranu