"Rezolucijom žele da ponize srpske žrtve u Drugom svetskom ratu"

Banjaluka -- Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je danas Rezoluciju o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta koju je usvojila skupština BiH.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Deposit/Ale_Mi
Foto: Deposit/Ale_Mi

Dodik je ocenio da rezolucija ima za cilj da omalovaži sva stradanja Srba u Drugom svetskom ratu.

"Ova rezolucija je podvala političkog Sarajeva, koje je koristilo jedan trenutak u kojem je htelo da podvali ozbiljne političke neistine da saopšti svoje već ranije pripremljene istine da ponizi srpske žrtve i da se otkloni od stradanja koje se dešavalo u Drugom svetskom ratu", rekao je Dodik na sednici Skupštine Republike Srpske povodom razmatranja informacije o rezoluciji poštovanja žrtava fašističkog režima i pokreta Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Dodao je istakao da se Rezolucija predstavlja i pokušava da bude osuda zločina, ali se u suštini otklanja od zločina.

"Reč je o dokumentu koji počiva na potpunom revizionizmu. Ovaj dokument je nastao kao interpretacija netačnih, iskrivljenih istorijskih činjenica sa željom da se politički zloupotrebi tema, da se omalovaže stradanja, glorifikuju nečiji drugi uticaji i da se ta tema po njima definitivno zaklopi, otvori za neke druge teme koje ćemo moći da gledamo u narednih mesec i po dana", rekao je Dodik.

strana 1 od 158 idi na stranu