Martinović: Prekinuo štrajk, napustio prostor ispred Skupštine VIDEO

Poslanik srpske napredne stranke Aleksandar Martinović rekao je da će danas prekinuti štrajk glađu i da nije zadovoljan saoštenjem javnog tužilaštva.

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2020.

15:10

Martinović: Prekinuo štrajk, napustio prostor ispred Skupštine VIDEO

"Mislim da je ovo saopštenje moralo da bude mnogo oštrije i da je trebalo mnogo jasnije definisati šta se zapravo desilo tog 8. maja. I ovo je prvi korak u onome što smo imali nameru da uradimo, a to je da apelujemo na nadležno javno tužilaštvo da reaguje na brutalno prebijanje narodnog poslanika Rističevića", rekao je on.

Kako je naveo. štajk glađu se prekida kako bi se smanjile tenzije.

"Želimo da doprinesemo smirivanju svih tenzija, posebno tenzija koje su vezane za rad Skuprine SRbije", kaže i dodaje:

"Zaišta želim da verujem da će u daljem toku postupka nadležno javno tužilaštvo postupak voditi u skladu sa zakonom."

Oni se sumnjiče da su 8. maja bili među učesnicima okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Srbije, kada je došlo do povređivanja poslanika Marijana Rističevića, nakon čega su grubo vređali i ugrozili sigurnost ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Nakon što je prekinuo štrajk glađu, šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović je danas oko 15.30 sati napustio prostor ispred Doma Narodne skupštine, gde je bio od nedelje.

Ispred zdanja parlamenta ostao je lider Dveri Boško Obradović koji nastavlja štrajk.

Podršku mu pruža nekolicina građana okupljenih kod zaštitne ograde na platou ispred skupštine i koji su dobacivali Martinoviću dok je odlazio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: