Severna Koreja odbija da zatvori hostel usred Berlina - uprkos merama protiv koronavirusa

Ambasada Severne Koreje odbija, uprkos merama protiv novog koronavirusa, da zatvori hostel u svojoj zgradi u centru Berlina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2020.

18:49

Severna Koreja odbija da zatvori hostel usred Berlina - uprkos merama protiv koronavirusa
EPA/FELIPE TRUEBA

"Ambasador Severne Koreje u Nemačkoj je lično sprečio službenike Ureda za javni red koji su pokušali da izvrše naredbu berlinskog Senata o zatvaranju hotela u gradu", prenosi Hina pozivajući se na televiziju ARD.

S obzirom na to da se "City Hostel Berlin" nalazi u zgradi ambasade Severne Koreje, policija nije mogla da interveniše i zatvori hostel.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je "nezadovoljstvo" zbog ponašanja Severne Koreje.

Kako se navodi, hostel u zgradi ambasade u istorijskom centru Berlina, u nekadašnjem istočnom delu, već je duže vremena "trn u oku" nemačkim vlastima.

Zbog sankcija Ujedinjenih nacija protiv režima u Pjongjangu, nemačke vlasti su Severnoj Koreji još 2018. zabranile rad hostela koji se nalazi u zgradi ambasade, ali je ambasada tu odluku ignorisala i ulagala tužbe koje su bile odbijane.

Uprkos tome hostel je i dalje primao goste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

15 h

Podeli: