"NATO ne namerava da razvija poverenje sa Rusijom"

Odsustvo odgovora NATO na predloge Rusije o merama bezbednosti i izgradnje poverenja ukazuje na to da Alijansa nije spremna da sarađuje sa Rusijom, kaže Lavrov.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2020.

19:25

Foto: Depositphotos/motortion

Kako navodi, NATO nije spreman da sarađuje sa Rusijom po pitanju deeskalacije tenzija, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Razgovarali smo o našem dijalogu sa državama članicama NATO o pitanjima bezbednosti, jačanja poverenja i obelodanili kakve smo predloge dali NATO na razmatranje pre višše od godinu dana, a na koje nikada nismo dobili odgovor", rekao je Lavrov na zajednickoj konferenciji za novinare sa svojim finskim kolegom Pekom Havistom.

On je dodao da se na osnovu toga može zaključiti da NATO ne planira da sa Moskvom razvija i primenjuje konkretne mere za deeskalaciju napetosti i jačanje poverenja, prenosi TASS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: