"Doći ćemo u noći, u bilo kom trenutku"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan zapretio je brzom operacijom u Idlibu u Siriji ukoliko Damask odbije da se povuče iza pozicija turske vojske.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Michael Probst
Tanjug/AP Photo/Michael Probst

Ključa zbog Idliba: Putin i Erdogan "na tankom ledu"

Turska nije zadovoljna pregovorima s Rusijom o sirijskom Idlibu i spremna je da počne vojnu operaciju u toj oblasti, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, pojačavajući tenzije.

Ankara neće ostaviti Idlib Asadovom režimu, rekao je Erdogan.

"Operacija u Idlibu biće brza", rekao je Erdogan u turskom parlamentu.

"Odbrojavamo, šaljemo poslednja upozorenja", dodao je turski predsednik, pišu svetski mediji.

"Turska je izvršila sve neophodne pripreme da započne operaciju u Idlibu. U slučaju bilo koje druge operacije poručujemo da ćemo doći po noći u bilo kom trenutku. Drugim rečima, ofanziva u Idlibu bi mogla da počne u bilo kom trenutku", istakao je on, prenosi TRT haber.

Turski predsednik takođe jer rekao da pregovori sa Rusijom o Idlibu dosad nisu usklađeni sa interesima Ankare. Rekao je da želi da oblast bude bezbedna za Tursku po svaku cenu.

Portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin najavio je juče da će Turska rasporediti još trupa u sirijskoj provinciji Idlib i da će se osvetiti za napad vladinih snaga, dok istovremeno Ankara nastavlja razgovore sa Moskvom o situaciji u Siriji, podseća Tanjug.

On je rekao da će Turska nastaviti da šalje trupe u Idlib kako bi obezbedila sigurnost civilima i celom regionu. Delegacije Rusije i Turske sastale su se u utorak, drugi dan zaredom u Moskvi, gde razgovaraju o situaciji u Idlibu, ali vidan napredak nije postignut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 553 idi na stranu