"S Đukanovićem u pristojnim odnosima, od Milanovića ne očekujem ništa" VIDEO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je s predsednikom Crne Gore Milom Đukanović "u pristojnim odnosima", a da od hrvatskog ne očekuje ništa.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

On je na pitanje TV Prva u kakvim je odnosima sa Đukanovićem nakon dešavanja u vezi sa uvođenjem crnogorskog Zakona o slobodi veroispovesti, rekao da to ne narušava pristojne odnose, ali da su im interesi različiti.

Vučić je rekao i da je Zakon o slobodi veroispovesti napad na "srpsku crkvu", a ne na Mitropoliju crnogorsko-primorsku ni eparhije.

"Plašim se da se polako briše ime srpske crkve u Crnoj Gori i da će ostati neke mitropolije i eparhije", rekao je Vučić.

On je kazao da Srba u Crnoj Gori ima 28,73 odsto i da je velika borba jer pokušavaju da smanje taj broj.

"To se radi kampanjama, snimanjima filmova o Božićnoj pobuni (iz 1919. godine), snimanjem raznih serija. Sve falsifikati istorijski", rekao je Vučić.

Govoreći o novog predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, rekao je da od njega ne očekuje "ništa“ i da ga jedino zanima šta Hrvatska može da uradi za Srbe, a šta Srbija za Hrvate u svojim državama.

Na pitanje da li očekuje poziv na inauguraciju Milanovića odgovorio "ništa ne očekujem od Milanovića".

Na konstataciju da je Milanović pozvan u Moskvu u maju, rekao je da je na tu proslavu pozvan ceo svet, jer se obeležava 75.godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

Dodao je da je velika čast za Srbiju što će moći ponovo da prisustvuje u Moskvi obeležavanju takve godišnjcie.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 126 idi na stranu