Mali: Pogledajte taj stepen mržnje kom je izložen Vučić; to nije slučajno

Ministar Siniša Mali govorio je na temu slobode medija, gostujući na RTV Pančevo i tom prilikom je rekao da je predsednik Vučić izložen brojnim napadima.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

"Pogledajte taj stepen mržnje i te izmišljotine usmerene ka predsedniku. Kad vam neko stavi snajper ispred vas na naslovnoj strani, to nije slučajno. Ti urednici se bave tim svojim poslom decenijama unazad, znači znaju šta rade. To su ljudi kojima je sve dozvoljeno", rekao je Mali gostujući u emisiji na RTV Pančevo.

On dodaje da su se pre nekoliko dana, pojavile naslovne strane nedeljnika NIN sa bivšim pripadnikom Jedinice za specijalne operacije Srbije Zvezdanom Jovanovićem kako prima NIN-ovu nagradu.

"Onda nastaje halabuka oko toga da se tako crta meta ljudima koji rade u NIN-u. A kako se sa tim snajperom onda ne crta meta predsedniku?", rekao je Mali.

On je podsetio na slučaj kada su učesnici protesta ušli u zgradu RTS-a sa testerom.

"Oni mogu sve i nikome ništa, da ruše znakove, gradilišta u centru Beograda. Njima je dozovoljeno da njih 15 udje i blokira Rektorat i kažu to je demokratija. Mi se borimo za naša prava, a onda Đilas i Trifunović znaju odluku o mom doktoratu i pre okončanja procesa", navodi ministar i dodaje da je Đilas "uništio Beograd".

"Nivo duga je podigao na milijardu i 200 miliona evra, a prihodi u njegovim kompanijama u to vreme su bili 619 miliona evra", istakao je ministar finansija.

On kaže da vlast svakodnevno odgovara na pitanja novinara i to u momentu dok drugi pričaju da nema slobode medija.

"Odgovarate im na pitanja svaki dan, a oni govore kako ne postoji sloboda medija. Pa kako to mogu da kažu? Imaju svoje TV kanale na broju 1 i 2 i stavljaju nas na naslovne strane. Tanka je linija između slobode medija i govora mržnje", objašnjava on.

Komentarišući izjave, nemačke kancelarke Angele Merkel na temu slobode izražavanja, koja je rekla da za sve izrečeno mora da postoji određena vrsta odgovornosti i da se sloboda završava tamo gde počinje mržnja, Mali je rekao da kod nas ne postoji odgovornost.

"Kod nas možete da lažete i da izmisljate, a kada se dokaže da nema veze sa istinom onda idemo dalje. Voleo bih da čujem sta bi oni drugačije uradili, šta misle oko Kosova, ekonomije, zdravstva i obrazovanja", rekao je ministar finansija.

Mali je rekao da Srbija ide napred i da iza tih rezultata stoji cela Vlada kao tim, dok opozicija svaki dan iznosi samo nove laži.

"Nema činjenica, nema predloga, samo laži, svaki dan nove laži, od 24 stana u Bugarskoj, pa doktorata i moje porodice", rekao je Mali za tv Pančevo.

On je podsetio da je tada pokrenuo krivičnu prijavu protiv nn lica u Bugarskoj i dobio papir od Tužilaštva Bugarske da je utvrđeno da potpisi u ime Siniše Malog nisu njegovi i da se vodi istraga protiv nn lica koje je dalo potpis. Navodi i da je doktorat radio na temu privatitacija i restrukturiranje, čime se bavio 20 godina.

"Ne postoji osoba u Srbiji koja ima veće znanje po pitanju procena vrednosti kapitala, transakcija, kupovine i prodaje preduzeća, i to je bila i tema mog doktorskog rada. Međutim, na kraju je ispalo da ja, koji sam imao besprekornu akademsku karijeru i ocene, da sam plagijator", kaže Mali.

Ocenjuje da su DJilas, Trifunović, rektorka, napravili politički projekat protiv njega i da se i to unapred znalo, „studenti“ "1 od 5 miliona", njih 15, blokiraju rektorat, znaju odluku unapred.

"I na kraju, jel to politika ili autonomija Univerziteta, odlučite se", kaže Mali. Navodi i da je sam sebi rekao da treba gledati racionalno. "Ja ću napisati novi doktorat, nije problem. Ako je ovo vrhunac njihovog uspeha, svaka čast. Oni nek tako rade, a mi ćemo da se borimo na svoj način- novim fabrikama, radnim mestima i novim auto-putevima. Meni je najvažniji glas naroda, a narod kaže da imamo rezltate i to se vidi", poručio je Mali.

Govoreći o rezultatima navodi da je stopa nezaposlenosti 9,5 odsto, najniža od kad se meri.

"Mi smo sada u trećem kvartalu ove godine imali stopu rasta od 4, 8 odsto, na istom nivou kao Mađarska, kada je to bilo, da smo prvi u Evropi. Jel to bolje ili gore od njihovih negativnih stopa rasta. Javni dug 78 odsto sad smo na 51 odsto, jel to bolje ili ono što ste ostavili? Je bolje suficit ili deficit koji ste vi pravili? Je bolje da gradimo auto-outeve ili da ne gradimo ništa. Budimo realni. Imali smo prvi pozitivni rebalans u istoriji. To je mnogo bolje nego da se borimo mržnjom kao opozicija, a bez ikakvog plana i rezultata", istakao je Mali.

On dodaje da su plate povećane u proseku od 8 do 15 odsto, penzije takođe i da je to sve rezultat odgovorne politike.

"Rasteretili smo privredu, uradili sve što smo obećali. Imamo sada Nacionalni investicioni plan, 10 do 12 milijardi evra projekata iz svih oblasti", navodi Mali i dodaje da se poseban akcenat stavlja na mlade ljude, da ne odlaze iz zemlje. "Našoj deci hoćemo da ostavimo čiste račune, jer smo odgovorna Vlada", zaključio je Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu