Policija Severne Makedonije prekinula kanal za donošenje droge iz zapadne Evrope

Skoplje -- Policija Severne Makedonije sa policijom Srbije "realizovala je akciju za sprečavanje međunarodnog kanala za transport droge" iz zapadne Evrope u tu zemlju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Couperfield
Ilustracija: Depositphotos/ Couperfield

Kako se navodi, u toj policijskoj akciji su uhapšene tri osobe i zaplenjen jedan kilogram i 58 grama kokaina, koji je transportovan od Belgije do Severne Makedonije.

+Priveden je 26-godišnji H. S. iz gostivarskog sela Rečane, u čijem je automobilu "seat leon" koji je parkirao na teritoriji Srbije, pronađeno 1.058 grama kokaina, a uhapšeni su i glavni organizatori transporta droge R. Lj. (36) ; is sela Aračinovo kod Skoplja i M. I. (35) iz sela Rečane.

Uhapšeni su, precizira se, i prethodno bili prijavljivani za krivičan dela nedozvoljene trgovine drogom zbog čega su izdržavali i zatvorske kazne.

Kako se navodi, policija Severne Makedonije je istragu nad kriminalnom grupom koja je organizovala transport narkotične droge kokaina iz zemalja zapadne Evrope u Severnu Makedoniju sprovela u oktobru i novembru.

"Ta grupa se ;bavila i uličnom prodajom kokaina na teritoriji Skoplja, Tetova i Gostivara, a nakon potpunog kompletiranja dokaza protiv tih osoba biće podneta krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije.

strana 1 od 171 idi na stranu