Za Albaniju se mole širom sveta: Na društvenim mrežama goruća tema #PrayforAlbania

Veliki broj korisnika iskoristio je društvene mreže kako bi izrazio solidarnost sa žrtvama i povređenima nakon razornih potresa u Albaniji.

Izvor: B92

Utorak, 26.11.2019.

21:03

Za Albaniju se mole širom sveta: Na društvenim mrežama goruća tema #PrayforAlbania
Tanjug/AP Photo/Hektor Pustina

Molitve šalju univerzalnim obeležjem #PrayforAlbanija, koji su iskoristili stanovnici i mediji širom planete, a naročito Albanci koji su se obrali van svoje domovine. Hešteg #Albania je trenutno među najkorišćenijim na području Beograda, odnosno u takozvanom "trendingu" je.

Poznata američka novinarka Kejti Kurik takođe je svoje pratioce izvestila o katastrofi. Prema poslednjim informacijama, najmanje 20 ljudi izbugilo je život, a više od 600 je povređeno.

Ljudske žrtve pogodile su svet, a nisu zaboravljeni ni čovekovi četvoronožni prijatelji koji su takođe na svojoj koži osetili nesreću. Ni na slike njihovog izabljivanja ljubitelji nisu ostali nemi. I životinje su bile te koje su spasavale, to jest zabeležen je i trenutak službenog psa koji traži nestale u ruševinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: