Disciplinski postupak zbog nazivanja poslanika Skupštine Srpske "majmunima"

Protiv radnika Ministarstva spoljnih poslova BiH pokrenut je disciplinski postupak zbog nazivanja poslanika Narodne skupštine RS majmunima.

Izvor: B92, klix.ba

Sreda, 13.11.2019.

14:00

Disciplinski postupak zbog nazivanja poslanika Skupštine Srpske
Ilustracija: Depositphotos/Tatiana53

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak doneo je odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv Miroslava Vujčića, radnika MSP BiH i predsednika Sindikalne organizacije MSP BiH zbog statusa objavljenog na Fejsbuku.

Crnadak je u saopštenju naveo da je disciplinski postupak pokrenuo "zbog gnusnog vređanja poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i govora mržnje u javnom prostoru".

"Nedopustivo je da bilo ko vređa institucije Republike Srpske, a pogotovo ne zaposleni u zajedničkim institucijama. Ljudima koji uz propratne prostakluke, psovke i najgore uvrede, i to još u javnom prostoru, poslanike Narodne skupštine Republike Srpske nazivaju majmunima nije mesto u institucijama. Ja to neću dozvoliti", poručuje ministar Crnadak.

Iz MSP BiH navode da je predsednik Sindikalne organizacije MSP-a BiH Miroslav Vujčić na svom Fejsbuk profilu, na kojem Ministarstvo spoljnih poslova BiH navodi kao mesto zaposlenja, prokomentarisao sednicu Narodne skupštine Republike Srpske na nedopustiv i nemoralan način, uz evidentan govor mržnje.

Vujčić je u nepristojnoj objavi na ovoj društvenoj mreži prozvao federalne institucije BiH naglasivši da ne treba čekati da "majmuni proglase samostalnost" da bi se "setili nešto da urade".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: