Završene prve tursko-ruske patrole u Siriji

Rusija i Turska završile su prvo zajedničko patroliranje na severoistoku Sirije, saopštilo je danas tursko ministarstvo odbrane.

Izvor: B92

Petak, 01.11.2019.

11:11

Završene prve tursko-ruske patrole u Siriji
Foto: Depositphotos/lucidwaters

"Kao što je i planirano, turske i ruske jedinice završile su prvo zajedničko patroliranje u regionu Al-Darbesija, uz podršku bespilotnih letelica. Patrole su izvedene u dubini od 10 kilometara od granice sa Turskom, na dužini od 87 kilometara", navodi se u saopštenju, prenosi Tas.

Kanal NTV je javio da su patrole počele oko 12:00 satipo lokalnom vremenu i trajale oko četiri sata.

Tursko ministarstvo odbrane objavilo je ranije danas na Tviteru da je patroliranje počelo u regionu Al-Darbasija i da pored turskih i ruskih trupa učestvuju i oklopna vozila i dronovi.

Kako je navedeno, zajedničke patrole sastoje se od devet vojnih vozila, uključujući rusko oklopno vizilo za prevoz osoblja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

14 h

Podeli: