Taksisti prekinuli štrajk VIDEO

Taksisti su odlučili da prekinu protest nakon sastanka s predsednikom Aleksandrom Vučićem, saopštili su predstavnici taksista.

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.10.2019.

15:27

Taksisti prekinuli štrajk VIDEO
FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb

Jedan od predstavnika taksista Aleksandar Bijelić rekao je novinarima da su na sastanku konstatovani problemi i da je dogovoreno da će država, kako kaže, striktno primenjivati zakonske propise kada je u pitanju nelegalni prevoz putnika.

"Prvo da se izvinim građanima na svim problemima koji su izazvani našim protestom", započeo je Aleksandar Bjelić.

"Na molbu predsednika države održali smo sastanak sa njim i na molbu da prestanu protesti, konstatovali smo gde su sve problemi i ono što je dogovoreno jeste da će država primenjivati sve zakonske propise kada je u pitanju revoz putnika", rekao je.

"Ako ne bude ispoštovano, taksisti će u većem broju i odlučnije tražiti svoja prava", rekao je on.

"Protesti će prestati onog trenutka kada se budemo obratili našim kolegama, sada kada završimo sa vama", kaže Bjelić.

Bjelić kaže da "naravno da predsednik neće biti u svakodnevnom kontaktu" sa njima, već će biti u kontaktu sa resornim ministrima, ali da imaju poverenja u predsednika.

"Imamo poverenja u predsednika, uverio nas je da imamo poverenja u institucije, nadamo se da neće izneveriti poverenje koje smo mu ukazali“, kaže on.

Na pitanje zašto se nisu odmah obratili predsedniku, kaže - "Da smo bili tako vidoviti, mi ne bismo imali ovaj problem, ali nismo ni smatrali da predsednik treba da rešava ono što treba resorno ministarstvo".

Kada je upitan kako komentariše mali broj taksista koji su izašli na proteste i da li su naslućivali ishod razgovora, on kaže da ne zna "koliki je broj došao, da li su naslućivali ili ne", ali da su "imali molbu od predsednika da proteste smanje“.

Opširnije u prilogu Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: