Indija optužuje: Pakistanska tajna služba lažnim novcem skuplja pare za teroriste

Indija je izbacila iz opticaja novčanice u visokim apoenima u pokušaju da blokira cirkulaciju lažnog novca koji je preplavio tu zemlju.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto:  EPA/JAGADEESH NV
Foto: EPA/JAGADEESH NV

Njime se, kako se tvrdi, finansiraju terorističke organizacije

Novinska agencija ANI citirala je neimenovane indijske zvaničnike koji optužuju Pakistan za korištenje diplomatskih kanala u Nepalu, Bangladešu i drugim zemljama za unošenje i distribuciju pošiljki lažnih indijskih novčanica u Indiju.

Taj medij takođe tvrdi da je pakistanska obaveštajna agencija (ISI) kreirala te lažne novčanice i prenosi izvaje svojih izvora da je "ISI prevozio lažne novčanice preko državne kompanije avio-kompanije PIA ili kroz diplomatske pošiljke preko svojih misija u Dubaiju, Kuala Lumpuru, Hongkongu i Dohi".

Pakistan još uvek nije odgovorio na optužbe, piše Sputnjik na engleskom jeziku.

Inače, Pakistan je već optuživan za zloupotrebu diplomatskih kanala za donošenje i distribuciju lažnog indijskog novca u Bangladeš.

Krajem 2015. godine pakistanski diplomatski zvaničnik Farina Arshad povučena je iz službe u inostranstvu nakon što je jedna militantna organizacija u Bangladešu tvrdila da ima veze sa njom.

U januaru 2015. godine, ataše u konzularnom odeljenju pakistanske misije u Daki proteran je nakon što su ga bangladeške obaveštajne službe optužile za distribuciju lažnog novca i finansiranje terorističkih organizacija.

strana 1 od 563 idi na stranu