Ponovo kritično u Hongkongu: Rušeni zidovi sa protestnim porukama, policija preti suzavcem

Hiljade demonstranata marširali su Hongkongom nakon što su pro-kineske grupe srušile neke od takozvanih "Lenonovih zidova".

Izvor: B92

Subota, 21.09.2019.

12:54

Ponovo kritično u Hongkongu: Rušeni zidovi sa protestnim porukama, policija preti suzavcem
EPA-EFE/ JEROME FAVRE

Sruženi su "Lenonovi zidovi" sa protestnim porukama protiv vlade u Pekingu, prenosi Rojters.

Policija je upozorila da će ispaliti suzavac na demonstrante koji se kreću ka vladinim kancelarijama u Tuen Munu, gde su već zapaljene neke kineske zastave.

Ranije su desetine pristalica Pekinga srušile neke od velikih mozaika sa šarenim porukama koje pozivaju na demokratiju i odbijanje kineskog mešanja u toj bivšoj britanskoj koloniji koja se vratila pod kinesku vlast 1997. godine.

"Ja sam Kinez", vikao je jedan demonstrant u odbranu svojih postupaka u suskobu sa prodemokratskim pristalicama.

Zidovi sa porukama protiv kineske vlasti, koji su se protezali preko azijskog finansijskog centra, autobuskih stajališta i tržnih centara, ispod mostova i duž pešačke staze, postaju povremeno tačke nasilja sukobljenih grupa, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: