Bura u kninskoj školi; "Učiteljica tera decu da joj čiste cipele"

Učiteljica u OŠ Franjo Tuđman u Kninu, prema navodima roditelja, vređala je i ponižavala učenike, a čak su joj morali i da joj čiste cipele.

Izvor: B92

Petak, 13.09.2019.

23:35

Bura u kninskoj školi;
Ilustracija: Depositphotos/ Belchonock

"Morali su da pišu izlive ljubavi prema njoj, koje deca nisu htela, nego im je ona rekla da pišu. Tokom nošenja testa, radnih listića, slučajno joj stanu na nogu, ne namerno i ona ih pošalje po sunđer da joj obrišu cipele. Ja ne mogu da zamislim svoje dete kako kleči pred celim razredom i njoj briše cipele, mislim da to nikako nije korektno."

Ovako priča za RTL Tamara Tomić, jedna od ogorčenih majki kninskih učenika.

Roditelji su se pisanim i usmenim putem žalili svim institucijama.

Feral njuz javlja kako su, nakon što su za sve satznali, roditelji tražili hitan sastanak s direktorkom i stručnom službom povodom spomenutog incidenta. Prema tim navodima, direktorka je još u februaru, kada su roditelji usmeno zatražili hitan sastanak, upoznata s incidentom, ali nije obavijestila nadležne institucije.

Ministarstvo je kako javljaju hrvatski mediji tražilo hitne provere u školi.

''Čudne stvari su se događale kod te učiteljice, deca su morala da je masiraju. Moj mali i njegov prijatelj su morali da joj kupovati doručak i nose joj kućo, to je strašno. Jednog malog je konstantno omalovažavala, govorila mu da je glup. Radi toga se i povukao u sebe'', komentarisao je Željko Kološ, otac učenika koji je morao da nosi doručak, prenosi Index.hr.

Učiteljica je za RTL kazala da se radi o "neverovatnoj hajci određenog dela roditelja i da ništa od ovoga nije tačno te da u 20 godina svoje karijere nikad nešto ovako nije doživela".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: