Uhapšen direktor "Dajrekt medija" pušten iz pritvora

Kako saznaje B92.net, pripadnici MUP-a uhapsili su direktora "Dajrekt medije", kao i dva zaposlena u službi marketinga RTS-a zbog zloupotreba.

Izvor: B92

Sreda, 28.08.2019.

10:49

Uhapšen direktor
Mario Tama/Staff/Getty images/ Ilustracija

Oni su uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Direktor Dajrekt medija J. S. koji je u sredu uhapšen, pušten je iz pritvora, potvrđeno je Televiziji N1.

Kako saznajemo u MUP-u, policijski službenici PU za grad Beograd, Uprave kriminalističke policije, Prvog odeljenja u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal lišili su slobode M. Đ. J. (1958), direktora službe marketinga RTS-a, M. K. (1964), šefa u službi marketinga RTS-a, i J. S. (1972), direktora “Dajrekt medija”.

Oni su privedeni na osnovu sumnji da su zloupotrebili položaj odgovornog lica (iz čl. 227. stav 3 u vezi stava 1, a sve u vezi čl. 33 i 35 KZ).

Podsetimo, pre više od mesec dana ministar unutrašnjih poslova Srbija Nebojša Stefanović izjavio je da tužilaštvo i policija istražuju osnove sumnje da su jedan od lidera SzS Dragan Đilas i njegovi zaposleni sa bivšim rukovodstvom RTS-a učestvovali u korupciji kupoprodaje TV sekundi.

"Postoji osnovana sumnja da su Đilas i njegovi zaposleni i to neki od najviše rangiranih u njegovoj kompaniji zajedno sa tadašnjim delom rukovodstva RTS učestvovali u ozbiljnoj korupciji vezano za kupovinu i prodaju sekundi različitih televizijskih emisija po uslovima koji nisu bili predviđeni zakonom", rekao je tada ministar.

Sačekaćemo da se ta istraga završi i ako se sumnje pokažu kao tačne, to će biti velika korupcionaška afera koja će pokazati kako se ispumpavao novac građana Srbije“, rekao je on.

"Dajrekt medija" je bila Đilasova firma, dok je nije prodao 2013, a sam Đilas je nakon izjave Stefanovića novinarima pokazao dopis generalnog direktora RTS Dragana Bujoševića u vezi sa izjavom od 18. februara, kojim se Bujošević izjasnio na zahtev Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala, gde piše da ne može da se izjasni o navodima po pitanju štete nastale za RTS na osnovu ugovora sa firmom "Dajrekt medija", u vezi prenosa Lige šampiona i serija "Moj rođak sa sela" i "Nepobedivo srce".

Đilas je tada rekao i da je Bujošević u toj izjavi naveo da je od službe marketinga RTS i od ostalih službi RTS tražio da se izjasne po ovim pitanjima, a da oni smatraju da RTS nije pretrpela štetu ugovorom sa "Dajrekt medijom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: