Vučić: Narod je vrhovni sudija i on odlučuje na izborima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da do izbora ima još mnogo posla.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.08.2019.

18:14

Vučić: Narod je vrhovni sudija i on odlučuje na izborima
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Za izjave da je neodgovoran što je ponudio da opozicija uredi biračke spiskove kako hoće, kaže da služe na čast onima koji su ih dali.

Upitan da prokomentariše izjavu direktora Fondacije za otvoreno društvo Milana Antonijevića da je neodgovorna poruka "evo vam spiskovi, pišite, dopisujte imena, šta god hoćete i koliko hoćete", kazao da to više govori o njemu i njegovim gazdama.

„Neka radi svoj posao. Neodgovoran sam što sam rekao opoziciji da urede biračke spiskove kako hoće i da im to ništa neće pomoći. Što se mene tiče neka rade šta god hoće, narod prevariti ne mogu“, poručio je on.

Vučić je kazao da je ostalo još mnogo posla do izbora, da će biti još mnogo muka oko Kosova.

„Ja moram da radim, a oni imaju posla samo sa neradom. Dolaze u skupštinu po plate, koje nisu zaradili“, istakao je on.

Vučić je istakao da je narod vrhovni sudija i da on odlučuje na izborima.

"Niko narodu ne može da pokvari radost"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da niko narodu ne može da pokvari radost što je dobio autoput „Miloš veliki“ posle 74 godine.

Vučić se tako osvrnio na kritike opozicije konstaujući da nije video od "od svih tih koji kritikuju da su metar autoputa izgradili".

"Bilo je pokušaja i bolje je da nisu gradili. Možda ćemo neki mesec da zakasnimo, ali uradićemo“, naglasio je on komentarišući kritike da se kasnilo sa autoputem Obrenovac-Čačak.

Kada je reč o kritikama vezanih za moravski autoput, podsetio je da on tek treba da se gradi.

„Mnogo gledate Dijalasove televizije. Smejao sam se komentarima kako šleper ne može da prođe putem Ljig-Čačak. Slušao sam gluposti svakog dana. Ali niko ne može narodu da pokvari radost da je dobio autoput posle 74 godine“, istakao je Vučić.

Ukazao je da na Moravskom autoputu rade najugledniji svetski inženjeri i da ne treba da brinu, da će se taj put, o kojem opozicija nije ni sanjala, graditi. „Biće sve urađeno po svetskim standardima. Planiram da ga otvorim do 2021.kao i sve ostale autoputeve“, poručio je on.

Negirao je i tvrdnje da se otvaranje puteva može smatrati predizbornom kampanjom.

„Ovo radimo pet godina. Za ovo morate da skupljate pare. Odakle pare Srbiji za autoput? Ovaj je koštao milijardu evra, a nismo povećali javni dug. Imamo pare jer smo imali ozbiljne reforme od 2014.. Narod je to zaradio, pametnom domaćinskom državom“, objasnio je Vučić.

Istakao je da Srbija ne daje pod koncesiju svoje puteve, već ih drži pod svojim rukama da može zraditi za izgradnju novih.

„Možete dati rečne i zračne luke u koncesiju, jer neki možda znaju bolje da upravljaju njima, ali ne i puteve“, kazao je on.

Upitao je koji je autoput opozicija izgradila dok je bila na vlasti, a na pominjanje mosta na Adi, kazao je da je pod njegovom vlašću građeno više mostova i da se o tome čak i ne priča, te da će most preko Kolubare biti duplo teži i važniji.

Na pitanje zašto sada popušta opoziciji, podsetio je na narodnu poslovicu „pametniji popušta“.

„Sada pristajem na sve. Demokratija je učinila svoje. Hoćete biračke spiskove, evo dajem vam ih“, naglasio je on.

Na zahteve opozicije za promenama u REM-u i RTS-u rekao je da su sada postali stručnjaci i mešaju se u nezavisne institucije.

„Menjali su oni kako su hteli“, pdosetio je on.

Upitan da li je pročitao 42 zahteva opozcije kazao je „sve može“.

Što se žena pripadnica Kobre koje štite Predsedništvo tiče istakao je da one mogu jednako lagano da reše problem kao muškarci, i da nema ništa seksistički u tome što su postavljene da čuvaju ovu zgradu.

Na kraju upitan što je Milorad Dodik toliko često u Srbiji na raznim događajima, Vučić je odgovoriopitanjme: „Jel'' smeta Milorad? Ja se radujem kada je tu i kada su predstavncii RS i BiH tu. Meni nikada ne smeta“.

Mi povezujemo naš narod, povezujemo se sa Bošnjacima. Čuvamo mir i ponosimo se time što se povezujemo, kako sve vreme do sada nismo mogli“, rekao je on.

Mnogo decenija smo čekali ovaj dan, a biće još mnogo dobrih vesti, poručio je predsednik Aleksandar Vučić, povodom, puštanja u saobraćaj novog autoputa "Miloš veliki" i istakao da će budućnost Srbije biti mnogo bolja nego njena prošlost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: