Pljuštaće ostavke u britanskoj vladi, jedna već podneta jutros

Britanski ministar za Evropu i Ameriku Alan Dankan podneo je ostavku jutros. Očekuje se da ukupno 12 ministara napusti britansku vladu ove sedmice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.07.2019.

10:59

Pljuštaće ostavke u britanskoj vladi, jedna već podneta jutros
EPA-EFE/ANDY RAIN

"Alan Dankan je dao ostavku. Predao ju je ovog jutra", objavio je urednik političke rubrike "Tajmsa". Istovremeno, britanski "Telegraf" je objavio da će to učiniti još 12 ministara, između ponedeljka i srede.

Dankanova ostavka stiže uoči glasanje Konzervativne partije o novom lideru, a samim tim i britanskom premijeru, a po svemu sudeći to će biti Boris Džonson, ljuti protivnik dosadašnje premijerke Tereze Mej.

Članovi britanske vladajuće Konzervativne stranke, inače, imaju rok do 17 časova po lokalnom vremenu da pošalju poštanske glasačke listiće na osnovu kojih će se sutra proglasiti pobednik između Džonsona i Džeremija Hanta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: