"Obećavali su pred otcepljenje 2006. da se ništa neće promeniti, a zemlje su se otuđile" VIDEO

Pravljenje države i njeno zaokruživanje zahteva distanciranje od zajedničkih identiteta, što je slučaj sa zemljama na prostoru bivše Jugoslavije.

Izvor: B92

Nedelja, 16.06.2019.

14:35

Screenshot/TV Prva

Novinar Danasa Zoran Panović, komentarišući odnose Srbije sa Crnom Gorom i pitanje crkvene imovine koje je obeležilo ovu nedelju, naglasio je za za TV Prva da je to "jedna vrlo osetljiva tema i da joj treba prići hladne glave s obe strane".

"Uključene su emocije, a mora se tražiti racionalan odgovor. Bilo bi zaista tragično da Srbija i Crna Gora uđu u neku eskalaciju sukoba, to bi bilo jako bizarno. Naročito jer je Crna Gora bila ovih poslednjih desetak godina na ivici unutrašnjeg sukoba. U Crnoj Gori je primetna jedna doza rasrbljavanja", naglasio je Panović.

Novinar Politike Bojan Bilibija podsetio je na kampanju aktuelne crnogorske vlasti iz 2006. godine za otcepljenje Crne Gore od Srbije, za koju kaže da je "bila lažna" i da su to bila samo "lažna obećanja".

"Tada su govorili, i nama ovde u Srbiji i svom javnom mnjenju, da se ništa praktično neće promeniti i da mogu mirno da glasaju za tu opciju – da će se znati šta je čije, da će moći da se putuje i da će sve biti idilično. Videli smo već kroz godinu, dve da ništa nije bilo idilično kao pre, da su se dve države otuđile. Protokom vremena, vidimo da je sve sada na štetu 30 odsto srpskog naroda u Crnoj Gori", istakao je Bilbija.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: