Tužilaštvo: Petoro uhapšeno zbog trgovine ljudima

Pripadnici Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi MUP-a Srbije uhapsili su petoro lica zbog više krivičnih dela.

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2019.

13:20

Tužilaštvo: Petoro uhapšeno zbog trgovine ljudima
EPA-EFE Sascha Steinbach

Uhapšeni se terete za trgovinu ljudima, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, posredovanje u vršenju prostitucije i drugo.

Kako je saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, posle višemesečne istrage uhapšeni su J. N., G. N., M. N., K. N. i B. D.

Uhapšenima se stavlja na teret da su od sredine avgusta 2018. do sredine maja 2019. godine, na teritoriji grada Beograda, organizovali kriminalnu grupu radi vršenja navedenih krivičnih dela.

Oni su "kod pojedinih lica koje su žrtve izvršenja koristili njihove teške prilike u kojima se nalaze kako bi ih vrbovali i seksualno eksploatisali putem prostitucije, a sve radi sticanja imovinske ili bilo koje druge koristi, kaže se u saopštenju i dodaje da su organizator J. N. i pripadnici pomenute grupe pribavili imovinsku korist u višemilionskom iznosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

16 h

Podeli: