"Udarićemo Amerikance pravo u glavu"

Teheran -- Vojno prisustvo SAD u Zalivu nekada je bilo ozbiljna pretnja, sada je prilika, a ako krenu na nas udarićemo ih pravo u glavu, rekao je komandant iranske garde.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH
Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

"Nosač aviona ima makar 40 - 50 aviona na sebi i oko 6.000 vojnika, što je u prošlosti bila pretnja po nas, ali sada su se pretnje pretvorile u prilike", izjavio je komandant iranske Revolucionarne garde Amirali Hadžizadeh, prenosi Rojters.

Američko Ministarstvo odbrane saopštilo je juče da će postaviti sisteme za protivvazdušnu odbranu dugog dometa "Patriot" i amfibijski vojni brod "Arlington LDP-24" u zonu Centralne komande vojske SAD (CENTCOM), prvenstveno zadužene za Bliski istok i centralnu Aziju.

"Ove snage će se pridružiti američkom nosaču aviona ''Abraham Linkoln'' i jedinici borbenih aviona SAD u regionu Bliskog istoka, kao odgovor na indikacije o pojačanoj spremnosti Irana da izvede ofanzivne operacije protiv vojnih snaga SAD i naših interesa", navodi se u saopštenju Pentagona.

U saopštenju se ističe da SAD ne traže sukob sa Iranom, ali da su spremni da brane vojsku SAD i američke interese u regionu, preneo je Tas s.

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton je objasnio kako je raspoređivanje mornaričkih jedinica predvođenih nosačem aviona "Abraham Linkoln" i jedinicama borbenih aviona u zonu CENTCOM-a (u Kataru) signal iranskim vlastima.

strana 1 od 417 idi na stranu