Tenzije rastu: Američki nosač aviona prošao kroz Suecki kanal

Američki nosač aviona Abraham Linkoln prošao je kroz Suecki kanal na putu za Persijski zaliv zbog zaoštravanja odnosa sa Iranom.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.05.2019.

15:45

Tenzije rastu: Američki nosač aviona prošao kroz Suecki kanal
Foto: EPA/STR

To je saopštio šef egipatske lučke uprave Mohab Mameš.

Egipatska državna novinska agencija MENA citirala je Mameša, šefa uprave u Sueckom kanalu, koji je rekao da je jutros primetio prolazak nosača kroz kanal, preneo je AP.

MENA je navela da se upravnik sastao i sa američkim vojnim atašeom u Kairu, generalom Ralfom Gruverom, koji je otputovao na područje Sueckog kanala kako bi proverio status tog američkog ratnog broda.

Bela kuća je u nedelju poslala nosač aviona i bombardere B-52 u Persijski zaliv.

Iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je juče da će Iran prestati da se pridržava određenih delova nuklearnog sporazuma iz 2015. godine i dao rok od 60 dana ostalim potpisnicama tog sporazuma da ispune svoje obaveze, naročito kada je reč o bankarskim i naftnim sektorima.

Rohani je rekao da će Iran nastaviti s visokim nivoom obogaćivanja uranijuma, ukoliko svetske sile ne održe svoja obećanja, data u okviru nuklearnog sporazuma postignutog 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: