Nevreme u Beogradu: Grmljavina, grad veličine lešnika, pa jak pljusak FOTO

U Beogradu je oko 12.30 počelo nevreme, praćeno grmljavinom i snažnim pljuskom, a ponegde je padao i grad veličine lešnika.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 30.04.2019.

12:41

Nevreme u Beogradu: Grmljavina, grad veličine lešnika, pa jak pljusak FOTO
Ilustracija: Depositphotos/Rangizzz

Meteorolozi su za danas u Srbiji najavili promenljivo oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska.

Vetar slab i umeren, na severu Vojvodine i istoku Srbije povremeno i jak, zapadni i severozapadni, posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 6 do 11 C, a najviša od 18 do 22 C.

Uveče i u prvom delu noći u zapadnim i centralnim delovima biće prolazno naoblačenje s kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Prema prognozi do 5. maja, do srede će biti pretežno oblačno i sveže, sa čestom pojavom kiše i pljuskova, koji će ponegde biti praćeni grmljavinom.

Obilnije padavine očekuju se u utorak u severnim krajevima. Na visokim planinama iznad 1.500 metara biće mešovite padavine, kiša i sneg.

U drugom delu sedmice očekuje se manji porast temperature. U četvrtak. 2.maja suvo, a od petka promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno
s kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

U Obrenovcu padao grad veličine klikera

Oko podneva jako nevreme pogodilo je Obrenovac, a u pojedinom delovima je padao grad veličine klikera. Nije, zasad, poznato da li je pričinjena šteta na objektima i usevima, prenela je RTV Mag.

Domaćinstva u naselju Rojkovac ostala su bez struje, a grad je padao i u Zvečkoj. Vozila su se otežano kretala Šabačkim putem, navedeno je na sajtu lokalne televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: