Stefanović: Ispitaćemo snimak sa uvredljivim sadržajem na Tviteru

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da će policija ispitati slučaj montiranog snimka sa uvredljivim sadržajem, objavljenog na Tviteru.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 18.04.2019.

14:00

Stefanović: Ispitaćemo snimak sa uvredljivim sadržajem na Tviteru
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Reč je o snimku u kojem se pojedini mediji i novinari označavaju kao izdajnici.

"I ovaj slučaj ćemo ispitati i ako tužilaštvo bude smatralo da postoje elementi bilo kog dela, podnećemo prijave", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

On je istakao da MUP uvek brzo i efikasno reaguje na sve pretnje i dostavlja informacije tužilaštvu.

"Policija po zakonu ne kvalifikuje delo, zato dostavljamo tužilaštvu sve, tražimo konsultacije i tužilaštvo određuje da li je nešto krivično delo", rekao je Stefanović.

Na opasku novinara da mediji prenose da je osoba koja je objavila video-snimak na Tviteru državni funkcioner i da podržava SNS, Stefanović kaže da o tome ne zna ništa.

Stefanović je rekao da mu je žao što ne postoji ista takva solidarnost sa novinarima "koji ne pripadaju određenim političkim krugovima".

"Kad pretuku novinarke Pinka ili kad pozivaju na linč na tviteru novinarke Studija B, onda nema te zabrinutosti. Ja sam jednako zabrinut i za jedne i za druge", rekao je Steganović i dodao da su i poslanici opozicionih stranaka širili neku vrstu kampanje protiv novinara nekih televizija.

Na Tviteru je objavljen video-klip u kome se novinar BIRN-a Slobodan Georgiev, ali i BIRN, CINS i KRIK oznacavaju kao "izdajnici".

Tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković rekao je ima mesta postupanju po službenoj dužnosti povodom jučerašnjeg targetiranja istraživačkih novinara na društvenim mrežama.

"Targetiranje ne postoji kao krivično delo. O događaju smo obavešteni i u toku je analiza činjeničnog stanja radi ocene da li ima mesta postupanju po službenoj dužnosti u krivičnom postupku, ili se radi o događaju čije rešavanje spada u drugu oblast prava", rekao je on za Insajder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: