Bojkot sarajevskog pekara zbog podrške Karadžiću

Saša Trivić, jedan od vlasnika "Krajina klasa" i lanca pekara "Manja", podrškom Radovanu Karadžiću izazvao pravu buru u Sarajevu.

Izvor: B92

Petak, 22.03.2019.

13:33

Bojkot sarajevskog pekara zbog podrške Karadžiću
Foto: Thinkstock

Kako prenose mediji, zbog njegove podrške haškom osuđeniku i nekadašnjem predsedniku Republike Srpske, putem Tvitera građani Sarajeva su pozvani na bojkot njegovih pekara.

Pojedinci su, preneo je portal sarajevskog Avaza, čak i javno pitali Trivića kako može da podržava ratne zločince i istovremeno da uzima novac građanima Sarajeva.

Sarajevski mediji su, naime, preneli da je Trivić na Tviteru podelio fotografiju Ratka Mladića uz opis "Jedan jedini", a "najavio" je i prelazak iz komunista u četnike zbog, kako je naveo, "sarajevskih Srebrenica".

Trivić je za Avaz kazao da su u pitanju "stvari izvučene iz konteksta".

"Tamo su neki ljudi izvukli screenshotove koji su izvučeni iz konteksta i od toga napravili kampanju. U principu napad je uperen na firmu i zbog toga ne bih otvarao dalje teme oko toga", rekao je Trivić.

Istovremeno sa pozivom na bojkot pekara Saše Trivić, građani lepe letke oko objekata "Manja". Takođe, u nekim delovima Sarajeva, u naselju Vogošća, u blizini pekare "Manja" pojavili su se i leci na kojima stoji da vlasnik podržava ratne zločince i da se građani pozivaju da ne kupuju njihove proizvode.

Ostali vlasnici firme "Krajina klasa" saopštili su juče da je reč o tvitovima koje je Saša Trivić objavio pre nekoliko godina.

Izvinili su se korisnicima koji su se našli uvređenima tim činom i poručili da će Saša biti kažnjen na odgovarajući način.

Inače, proizvodi firme "Krajina klasa" i lanca pekara "Manja" prodaju se i u tržnim centrima Bingo i Merkator.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: