Jedan osuđen, više osoba privedeno zbog upada u RTS

Prekršajni sud u BG izrekao je kaznu do 30 dana zatvora 19-godišnjem mladiću zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa sinoćnim upadom u zgradu RTS-a.

Izvor: B92

Nedelja, 17.03.2019.

15:05

Jedan osuđen, više osoba privedeno zbog upada u RTS
Foto: chalabala/depostitphotos.com

Predsednik Prekršajnog suda Milan Marinović rekao je Tanjugu da je mladih osuđen po hitnom postupku zbog prekršaja "drsko i bezobzirano ponašanje izvršeno u grupi".

On će odmah biti upućen u zatvor na izvršenje kazne, jer žalba na ovu odluku ne odlaže izvršenje, ali svakako im pravo da se žali, dodao je Marinović.

Napomenuo je da su još četiri osobe priveden Prekršajnom sudu i da do kraja dana sud treba da donese odluke i o njihovim slučajevima.

Zbog sumnje da su sinoć uneli motornu testeru u zgradu RTS-a i mahali njom pred zaposlenima u ovoj medijskoj kući, privedeni su M.Č. (42) i M.P. (43), saopštio je MUP.

Policija je privela i U.S. (25) koji se sumnjiči da je sinoć razbio staklo na ulazu u zgradu Radio-televizije Srbije.

Takođe, zbog napada na ovlašćeno službeno lice privedeni su A. N. (35), V. J. (43) i M.M. (23. Oni se sumnjiče da su sinoć, u zgradi RTS-a, fizički nasrnuli na policijske službenike i naneli im više udaraca.

Priveden je i S.S. (27) koji je, kako se sumnja, danas na uglu lica kralja Milana i kneza Miloša fizički nasrnuo na policijskog službenika.

O svemu su obaveštena nadležna tužilaštva, kao i sudije za prekršaje, naveo je MUP u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: