Studio B: Divljački upad; UNS: Nedopustiv pritisak

Uređivački kolegijum RTV Studio B najoštrije je osudio divljački upad u zgradu RTS-a u organizaciji Đilasa i Obradovića, uz podršku drugih maskiranih napadača.

Izvor: B92

Subota, 16.03.2019.

22:05

Studio B: Divljački upad; UNS: Nedopustiv pritisak
FOTO: TANJUG/ TANJA VALIC

Očigledno je da je haos koji Đilas i Obradović pokušavaju da izvedu direktna posledica činjenice da protesti ne daju rezultate i da je na ulicama sve manje ljudi.

Takvo ponašanje, međutim, nema opravdanja i zahtevamo od državnih organa da najodlučnije reaguju i zaštite urednike i novinare RTS, kojima pružamo punu podršku i nudimo svu pomoć, kaže se u saopštenju.

"Zahtevamo od državnih organa da stanu na put Đilasu, Obradoviću i drugim nasilnicima i omoguće svim novinarima u Srbiji da rade slobodno i po svojoj savesti. Sigurni smo da će Srbija ostati zemlja u kojoj je zagarantovana sloboda govora i mišljenja, bez obzira što Đilas i Obradović za našu Srbiju očigledno imaju drugačije planove", naveo je Uređivački kolegijum RTV Studio B. UNS: Nedopustiv pritisak

Udruženje novinara Srbije saopštilo je večeras da upad lidera opozicije i demonstranata u zgradu RTS-a nije prihvatljiv i predstavlja nedopustiv pritisak na novinare, medijske radnike i nezavisnost uređivačke politike RTS-a.

UNS traži od lidera opozicije i demonstranata da mirno napuste zgradu RTS-a, a da redakcija informativnog programa Javnog servisa Srbije omogući građanima da budu profesionalno i blagovremeno informisani o zahtevima opozicije i građana koji protestuju.

U saopštenju UNS navodi da se u atmosferi nasilja i bespravnog zaposedanja zgrade RTS-a, uz prisustvo ljudi u fantomkama i policije, ne može voditi toliko potreban dijalog u srpskom društvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: