Epidemija morbila u Sarajevu, dve bebe u teškom stanju

Proteklih dana na području Kantona Sarajevo zavladala je epidemija boginja ili morbila i do sada je zaraženo 65 osoba.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2019.

22:20

Epidemija morbila u Sarajevu, dve bebe u teškom stanju
Foto: Gettyimages

Povećan je broj dece oboljele od ove zarazne virusne bolesti, a kako portal Klix.ba saznaje, dve bebe čije majke najverovatnije nisu vakcinisane, su u izuzetno teškom stanju opasnom po život.

Jedno dete od nekoliko meseci je na aparatima zbog komplikacija na plućima, a još jedno u veoma teškoj situaciji.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo potvrdjeno je da je situacija ozbiljna, kako zbog epidemije morbila, tako i zbog činjenice da postoji veliki broj nevakcinisanih osoba koje su u potencijalnom riziku od obolevanja.

"Ekipe Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo su svakodnevno na terenu, proveravaju podatke iz prijava obolelih i do sada je utvrdjeno da svi oboleli spadaju u grupu nevakcinisanih", rekla je Aida Pitić, epidemiolog ovog zavoda za Klix.ba.

Situacija u vezi s morbilama ozbiljna je i u ostalim kantonima, kao i Republici Srpskoj gde je u proteklih pet meseci prijavljeno 80 obolelih od ove zarazne bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: