LDP uputila Skupštini zakone za unapređenje LGBT prava

Predsednik LDP Čedomir Jovanović uputio je Narodnoj skupštini paket zakona o pravima LGBT+ osoba u Srbiji.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 04.03.2019.

13:51

LDP uputila Skupštini zakone za unapređenje LGBT prava

Kako se navodi u saopštenju LDP, u paketu su predloženi Zakon o registrovanim istopolnim zajednicama, Zakon o rodnom identitetu i Izmene i dopune Porodičnog zakona.

"Ovim zakonima bi, osim registrovanja istopolnih zajednica i priznavanja pravnih posledica promene pola, bilo omogućeno i da partneri u istopolnim zajednicama usvajaju decu", navodi se u saopštenju i dodaje da je "dosta kukavičluka koji godinama sprečava donošenje zakona koji će ljudima dati šansu za normalan život, a srpsko društvo opredeliti kao moderno, građansko i evropsko".

LDP je kazao da je diskriminacija i homofobija u srpskom društvu na "neprihvatljivo visokom nivou" i da smo "svedoci nasilja i mržnje u javnom prostoru i homofobije prema javnim ličnostima i da je situacija daleko teža onima koji nisu na funkciji, nisu zaštićeni od strane javnosti ili nemaju mrežu podrške. Želimo da LGBT osobe imaju šansu za dostojanstven život. Tu šansu su strejt osobe, većinske seksualne orijentacije, stekli rođenjem, a poslanici imaju obavezu da uslove za normalan život obezbede svim građanima i građankama ove zemlje", naveo je LDP i dodao da ta partija "želi da doprinese jednakosti u društvu".

LDP je kazao da "niko nema štetu od donošenja ovakvih zakonskih rešenja" i da "nikome život sutra neće biti lošiji kada se ti zakoni usvoje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: