Maduro zatvara granice, Rusija podržava nacionalni dijalog

Moskva -- Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov sastao se u Moskvi sa zamenikom ministra spoljnih poslova Venecuele Ivan Hilom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

On je sa njim razmotrio trenutnu situaciju u Venecueli i izrazio podršku Rusije ideji nacionalnog dijaloga kako bi se prevazišla kriza u ovoj zemlji.

"Ruska strana je izrazila solidarnost sa prijateljskim venecuelanskim narodom, dajući čvrstu podršku politici vlade Venecuele u cilju sprečavanja destabilizacije u zemlji i podržala ideju da se održi nacionalni dijalog kako bi se prevazišle razlike u venecuelanskom društvu", navelo je rusko ministarstvo u izjavi, prenosi AP.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro poručio je danas da će Venecuela zatvoriti granicu sa Brazilom, a da je uskoro moguće da će se slično postupiti i u slučaju granice sa Kolumbijom, pošto je vlada kategorična u odluci da ne dozvoli isporučivanje humanitarne pomoći na teritoriju te zemlje.

On je rekao da humanitarna pomoć koja se nalazi u kolumbijskom gradu Kukuti predstavlja "provokaciju".

Svet

"Ovo je politički progon"

Partija Likud premijera Izraela Benjamina Netanijahua je osudila odluku vrhovnog tužioca da podigne optužnicu za korupciju protiv izraelskog lidera.

Svet četvrtak 28.02. 22:43 Komentara: 0
strana 1 od 366 idi na stranu