Salvini diže tenzije: On možda neće biti naš sagovornik

Nadam se da francuski narod neće izabrati partiju predsednika Emanuela Makrona na evropskim parlamentarnim izborima u maju ove godine.

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2019.

11:57

Salvini diže tenzije: On možda neće biti naš sagovornik
Foto:EPA-EFE/Matteo Bazzi

To je izjavio zamenik italijanskog premijera i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini, dižući još više tenzije na relaciji Rim-Pariz.

Odnosi između Italije i Francuske, generalno bliskih saveznika, pogoršani su otkada je u Italiji uspostvaljena koaliciona vlada između krajnje desničarske Lige i Pokreta 5 zvezdica prošle godine, preneo je Rojters.

"Makron možda više neće biti naš sagovornik (u budućnosti)", rekao je Salvini u intervjuu radio RAI.

"Njegova podrška je manje od 20 procenata. Nadam se da će francuski narod uskoro napraviti drugačiji izbor", rekao je on, misleći na majske evropske izbore.

Francuska je u ponedeljak pozvala na razgovor italijansku ambasadorku nakon što je potpredsednik vlade Luiđi di Majo optužio Pariz da stvara siromaštvo u Africi i masove migracije u Evropi.

Salvini je juče izjavio da Francuska nije zainteresovana za stabilizaciju situacije u Libiji jer se tamo francuski enrgetski interesi sudaraju sa interesima Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: