"Hvala Putinu, hvala i građanima. Ja ne bih okupio toliko"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u obraćanju medijima, izrazio zahvalnost ruskom predsedniku Vladimiru Putinu zbog posete, kao i građanima Srbije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Srbija je juče bila svet, biće i u budućnosti, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio da će tokom ove godine, pored jučerašnje posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, biti još poseta svetskih državnika.

„Nadam se poseti predsednika Kine u drugoj polovini ove godine. Imaćemo svakako ponovni susret u aprilu, a verujem da će doći u Srbiju u drugoj polovini godine“, rekao je Vučić na konferenciji za štampu.

On je izrazio uverenje da će predsednik Francuske Emanuel Makron doći u Srbiju pre toga.

„Može biti iznenađenja da još neki od velikih predsednika poseti Srbiju“, kazao je on.

"Srbija je juče bila svet, biće i u budućnosti“, naglasio je Vučić.

"Izražavam zaahvalnost Putinu na poseti Srbiji, posvećenom vremenu i poštovanju koje je pokazao našoj zemlji, kao i na konkretnim sporazumima koje smo potpisali", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u predsedništvu, organizovanoj povodom jučerašnje posete ruskog predsednika Srbiji.

Nakon isticanja značaja svih sporazuma koji su juče potpisani, predsednik Srbije je posebno zahvalio građanima Srbije koji su u ogromnom broju došli zbog Putina. "Ja ne bih mogao nikada da privučem toliko ljudi, koliko god da sam ih pozivao. Ni polovina ne bi došla, mene gledaju svaki dan", kazao je Vučić.

"Hvala im što su pokazali kako pristojna Srbija može da budei da funkcioniše", rekao i dodao da ni jednog incidenta nije bilo."Kada imate više od 100.000 ljudi, da se ne polomi ni jedan prozor, mislim da je to skoro nemoguće u policijskoj praksi", ističe on.

Predsednik Srbije je rekao i da niko nije povređen, ni na koji način, kao i da nikakvog incidenta nije bilo. "Toliko sam zadovoljan što smo pokazali koliko možemo biti pristojni, odgovorni i ozbiljni", kazao je Vučić.

"Druga stvar, moja molba i apel, našim partnerima iz EU da još snažnije utiču na Prištinu da ukinu takse jer smatram da je važno da nastavimo razgovore o budućnosti. Molim ih da ti njihovi zahtevi, ne kažem pritisci, budu jasniji i određeniji jer nam je strašno važno da nastavimo da razgovaramo, najpre zbog Srba na KiM, pa onda i zbog nas", istakao je.

Predsednik Vučić kaže da održavanje vanrednih izbora zavisi od toga da li će Priština ukinuti stopostotne takse na robu iz centralne Srbije. Opširnije o tome - OVDE.

Pročitajte još:

Vučić o tvrdnji Veseljija: Meni je Putin rekao suprotno

strana 1 od 184 idi na stranu