Stefanović: Uhapšeno je 150 osoba

Ministar policije Nebojša Stefanović je izjavio je u velikoj akciji MUP-a uhapšeno 150 osoba osumnjičenih za najteža krivična dela.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da je reč o preventivnoj akciji i da je poseban naglasak stavljen na suzbijanje najtežih oblika kriminala odnosno osobe koje se sumnjiče za ubistva, pokušaje ubistva i trgovinu narkoticima.

"Nije lako naći dokaze, ali država će se potruditi da prikupi materijalne dokaze da ovi slučajevi dobiju i svoj sudski epilog. Pretresi i dalje traju", naveo je Stefanović.

Kazao je da će država tu akciju sprovoditi redovno, to jest da neće stati na tome kada je reč o onima koji se bave najtežim krivičnim delima, trgovinom narkoticima kojom finansiraju dalje učešće u organizovanom kriminalu.

Takođe, poseban udarac će biti zadat i svima koji se bave nasiljem, koji se sumnjiče za ubistva, poksusaje ubistva i nanošenje teškigh telesnih povreda.

"Stalna akcija će biti da se ne bi dozvolilo da ti ljudi budu mirni i da se na bilo koji način osećaju bezbedni. MUP i Ministarstvo pravde će sutra na sednici Saveta za nacionanu bezbednost predložiti predsedniku Srbije i prdsednici vlade i vladi izmene dopune različitih zakona koji će omogćiti efikasniju borbu sa kriminalom i poštravanje sankcija za određena krivična dela", naveo je Stefanović.

Kada se sutra predsednik Srbije i drugi članovi Saveta budu usaglasili sa tim biće izneto više detalja, dodao je Stefanović.

strana 1 od 184 idi na stranu