Uhapšen Nebojša Medojević, iz Skupštine u zatvor VIDEO

Podgorica -- Rano jutros, nakon završetka skupštinskog zasedanja, policija uhapsila poslanika Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića i sproveli ga u zatvor u Spužu.

Izvor: Beta
Podeli
Screenshot
Screenshot

Medojević je pritvoren po naredbi predsednika Višeg suda Borisa Savića zbog višemesečnog odbijanja da dâ iskaz u predmetu koji se protiv njega vodi.

Medojević i njegov kolega Milan Knežević mesecima odbijaju da dostave podatke o sudiji koji je navodno ponudio da za 10.000 evra ukine presudu zbog napada na policajca 2015. godine.

Sudska naredba će biti na snazi, a Medojević u ZIKS-u, kako je rečeno iz Uprave policije, sve dok ne dâ iskaz u postupku koji se vodi, što znači da može biti pušten na slobodu nakon davanja izjave ili da može biti zadržan u pritvoru do daljeg.

Ispred zatvora u Spužu se javio poslanik Slaven Radunović, koji je u video-obraćanju na svom nalogu na Fejsbuku, kazao da ne zna o čemu se radi i da čekaju da dobiju informaciju. Kako je rekao, u DF-u sumnjaju da se isto sprema Milanu Kneževiću, koji je sinoć boravio u Skupštini.

"Sumnjamo da se isto sprema i Milanu Kneževiću", naveo je Radunović, dodajući da je Medojević "presretnut maricom na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i da je uhapšen".

Visoki funkcioner DF Milan Knežević poručio je na vanrednoj konferenciji noćas u jedan sat da se neće predati policiji i da će s kolegama iz DF-a ostati u Skupštini do daljeg.

On je rekao da je trebalo da bude uhapšen zajedno s predsednikom Pokreta za promjene (PzP) Nebojšom Medojevićem.

"Zbog konsultacija sam ostao pet-deset minuta duže u Skupštini, a ispred su bile dve ‘marice’ koje je trebalo da postupe po nalogu predsednika Višeg suda Borisa Savića. I ranije sam saopštio da nemam nameru da se dobrovoljno predam i zajedno ću s kolegama poslanicima ostati u Skupštni do daljeg, da demonstriramo princijepijelost i naš stav da su napadnuti Skupština, poslanici, Ustav, a najmanje Medojević i ja", istakao je Knežević.

Jedan od lidera DF-a i poslanik tog političkog saveza u Skupštini Crne Gore Andrija Mandić rekao je da se Crna Gora nalazi na ivici građanskog rata.

"Medojević je na prevaran način, pošto je napustio Skupštinu posle glasanja o rezoluciji koju je predložila parlamentarna većina, uhapšen i odveden u zatvor u Spužu. Očigledno je realizovana namera Višeg suda da Nebojšu Medojevića stave u zatvor zbog toga što su procenili da nije svedočio onako kako su se nadali, a ovde vidite da stoji još jedna marica koja čeka Milana Kneževića kako bi i njega poveli u zatvor", rekao je Mandić.

strana 1 od 145 idi na stranu